zaterdag 1 mei 2010

Autobom op Time Square

We raken gewend aan het tijdsverschil, vandaag gaan we dan ook iets later dan andere dagen op pad.
In eerste instantie brengen we een bezoek aan Macie's, volgens de informatie het grootste warenhuis ter wereld. Er zouden mooie kortingen te behalen zijn dus halen we de kortingskaart voor buitenlanders op de eerste verdieping.
Na wat rondlopen valt het aanbod ons echter tegen, we vinden niet de echte merken zoals we van andere grote warenhuizen in het buitenland gewend zijn en we verlaten de winkel dan ook met lege handen.
We wandelen naar Rockefleller centre en eten een broodje of zeg maar BROOD bij Dean & Deluca.
We gaan St Patricks Cathedral, de grootste kathedraal van Amerika.
Kevin was graag bij Abercrombie & Fetch, een kledingzaak naar binnengegaan maar bij het zien van de enorme rij voor de deur ziet zelfs hij dat niet zitten.
Wel gaan we de strappen van de grote Apple Store binnen waar ook een enorme rij staat van mensen die waarschijnlijk de nieuwe I-Pad in hun bezit willen krijgen. Sinds gisteren is er een nieuwe versie te koop en je kan maar de eerste zijn die hem in zijn bezit heeft.
Cental park is veel drukker dan gisteren tijdens de fietstocht, ook wij gaan nog een tijdje op een bankje zitten te kijken naar de mensen.
We lopen langs de Hearst Tower welke wekelijks in beeld komt tijdens de serie Running on Heels om vervolgens via de M&M shop weer terug te gaan naar Times Square waar ik nog een spijkerbroek in de Levi's shop scoor.

Het verhaal dat het loont om voor het aanschaffen van kleding een paar dagen New York te plannen kan ik na deze dagen echt niet onderschrijven. Het zal er wel mee te maken hebben dat ik geen zin heb in een normale recht toe recht aan broek die later in outletstore's wel voor bedragen van 29 dollar liggen.
Na een uurtje onze benen te rusten gelegd te hebben in de hotelkamer scoren we een flinke salade en lopen weer richting Times Square. We hebben een avondtour met een openbus gereserveerd.
Op Times Square aangekomen krijgen we te horen dat de bussen wat later zijn de weg is afgezet en op dat moment is er nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is.
De bustour valt wat tegen omdat er een plasticglas dak op de bus zit wat in slechte conditie is, gelukkig maar dat dit een item was van de Explorer Pass en we niet het volle pond voor deze tour hebben neergelegd.
De bus brengt ons naar de Brooklyn zijde zodat we een prachtig avondbeeld hebben op de skyline van Manhatten, Marcel sterft als we over de brug gaan wel zeven doden, het blijkt zo boven in de dubbeldekker op Manhattan Bridge wel heel erg hoog.
Weer op Times Square zien we dat de boel nog steeds is afgezet, we schenken er echter geen aandacht aan en lopen richting het hotel.
Daar aangekomen blijkt dat er een autobom op Times Square is gevonden. De tv staat rood gloeiend met dit breaking news.
De volgende dag bedenken we ons pas wat kwetsbaar zo'n punt is en wat de gevolgen bij afgaan ook voor ons hadden kunnen zijn. We bellen snel maar even naar huis om te zeggen dat alles oke is.

Car

Geen opmerkingen: