vrijdag 30 april 2010

Fietsen in Central Park, Empire & Mary Poppins

Niets doet ons vandaag denken aan Koninginnedag alleen dan die paar Nederlanders die zich vandaag gehuld hebben in een oranje trui. We spreken af dat we dat volgend jaar in Jacksonville misschien ook maar moeten doen.
Vanmorgen staat een fietstour door Central Park geboekt en het weer zit ons werkelijk mee. Het is heerlijk zonnig en er staat weinig wind. Waarschijnlijk komt het door het voorjaar maar het valt ons op dat er van smog en een uitlaatgassenlucht eigenlijk geen sprake is.
We wandelen naar Pier 84, 4 blokken en 4 straten van het hotel vanwaar de tour vertrekt. We zijn er lekker op tijd en wachten nog even in het zonnetje met een kop koffie die niet echt te nassen is. Alleen de coffee van Starbucks vind ik tot nu toe te drinken de rest is meer te vergelijken met slootwater.
Tijdens de tour is het verplicht om een helm te dragen. Kevin probeert nog om uit te leggen dat hij in Nederland nooit een helm draagt, hij wil voorkomen dat zijn haar instort. Uiteindelijk zet hij hem toch maar op.
Ik maak me al geen zorgen meer om mijn haar want dat stort met het zachte water hier toch wel automatisch in. Mede omdat de fohn maar op halve kracht werkt (110 volt) en er een hotelfohn in de badkamer ontbreekt is er geen model in te krijgen.
We fietsen eerst een stuk langs de Hudson op het pas enkele jaren geleden aangelegde fietspad om de hele kust van Manhatten ligt, het Greenway Bike path om vervolgens door het verkeer over een op de weg gemarkeerd fietsgedeelte naar Central Park te rijden.
Door de stad rijden we aan de linkerzijde, op het fietspad net als thuis rechts. We fietsen Central Park door en stoppen bij verschillende plekken. Het is gezellig druk.





Leuk is dat we verschillende groepen jonge moeders zien die aan het sporten zijn terwijl hun kinderen in de kinderwagen toekijken.
Aan het eind van de tour nemen we nog een kijkje bij Strawberry Fields ter nagedachtenis aan John Lennon.

Na afloop eten we een heerlijke hamburger in restaurant met typische Amerikaanse banken. Alleen het personeel is niet zo aardig dus als hij ons bij het afrekenen verteld dat de service niet inclusief is bedenken wij dat er geen service was dus typisch Nederland geen fooi.
We halen onze kaartjes voor de voorstelling van Mary Poppins van vanavond pas op deze had ik via het internet besteld en betaald en moesten bij het theater opgehaald worden.
Vervolgens lopen we naar het Empire State Building waar het in eerste instantie niet druk lijkt te zijn. Boven duurt het toch nog een half uurtje voordat we echt boven zijn en kunnen genieten van het bijzondere uitzicht. Marcel zou in eerste instantie binnenblijven maar besloot zijn angst toch maar te overwinnen en is het hele platform langs de binnenrand rondgelopen.
En dan is het alweer vijf uur en lijkt het ons verstandig om onze voeten weer even wat rust te geven, blaren verschijnen op diverse plekken welke we dan weer voorzien van blarenpleisters.
Omdat de hamburger vanmiddag nogal maagvullend was en het een beetje tegen gaat staan om weer zo’n mega maaltijd naar binnen te werken eten we een salade.
Als we even later met een Starbucks koffie buiten zitten worden we dringend verzocht om ons uit de voeten te maken, een paar agenten onderzoeken een achtergebleven tas.
En dan op naar het New Amsterdam Theater waar Mary Poppins speelt. Een werkelijk prachtig theater, heel mooi gedecoreerd van binnen.

En de voorstelling: die is werkelijk PRACHTIG ! De hoofdrolspeelster die in Londen de hoofdrol heeft gespeelt heeft hier vanavond ook de rol. Aan het eind van de voorstelling blijft iedereen tot onze verbazing zitten totdat Mary Poppins als laatste opkomt. Wij trekken ons daar niets van aan en gaan alvast staan. Zal dit europees zijn ?
Na afloop lopen we Times Square wat nu prachtig verlicht is nog even over en zien dat onze huidige nieuwe auto ook in Amerika verkocht wordt. Dat is makkelijk kiezen in Florida



Car

Geen opmerkingen: